Roetfilter verwijderen

Snelle en voordelige oplossing voor een verstopte roetfilter.

Of whatsapp naar +31 612047381

Wat is een roetfilter?

Het roetfilter zit in het uitlaatsysteem. De toetfilter “vangt” roetdeeltjes in het uitlaatsysteem. Vervolgens verbrand hij deze roetdeeltjes tot as. Deze as ontsnapt dan weer uit het uitlaat systeem.

Maar doordat er voor dit process een hoge temperatuur nodig is. Kan de roetfilter verstopt raken. Dit komt voornamelijk voor bij auto’s die veel kleine stukjes rijden

Roetfilter verwijderen
Zo ziet een verstopte Roetfilter eruit

Waarom moet ik roetfilter verwijderen?

Als uw roetfilter is verstopt zult u of uw roetfilter moeten vervangen. Of u zult deze moeten verwijderen. Aangezien verwijderen vele malen voordeliger is raden wij het aan om uw roetfilter te verwijderen. Dit geldt ook voor diesel roetfilter verwijderen.

Wanneer u roetfilter is verstopt kunt u dit merken aan een hoog brandstof gebruik. Maar de meest duidelijke manier om erachter te komen dat uw roetfilter is verstopt is aan het rode storingslampje op het dashboard. (zie rechts)

Roetfilter verstopt
Dit storingslampje op het dashboard geeft aan dat je roetfilter is verstopt. Dit is gemakkelijk op te lossen door de roetfilter te verwijderen.

Hoe werkt roetfilter laten verwijderen?

Het laten verwijderen van de roetfilter is vrij gemakkelijk. De roetfilter wordt verwijderd. Waarna het EGR pijpje wordt afgedekt met een EGR plaatje. Dit plaatje zorgt ervoor dat er geen roet meer wordt aangezogen in de motor.

Vervolgens wordt de roetfilter uit de ECU geprogrammeerd zodat deze geen foutmelding zal geven van een missende roetfilter.

Veiligheid staat voorop:

Backup van oude staat ECU

Speciale voeding voor ECU

Gebruik van hoogste kwaliteit tools

Contact info:

Wij zijn ook te vinden op:

Diensten: