VAG chiptuning

Of whatsapp naar +31 612047381

Ontdek hoeveel wij uit uw auto kunnen halen:

Ontdek wat chiptuning voor uw VAG auto kan doen:

De ecu software van uw VAG auto is standaard ingesteld, en wordt volledig bestuurd door een computer.Aangezien deze is opgesteld om het vermogen te halen dat in de brochure staat.

Echter kan uw auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door chiptuning.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in een luttele paar uur uw auto kunnen voorzien van een vermogensverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

Dag in dag uit zal het autorijden veel fijner en gesmeerd aanvoelen door de chiptuning. Je auto zal sneller accelereren en het vermogen die hij hiervoor levert is veel consequenter.

De 4 grootste voordelen​

Sneller optrekken

Sportiever geluid

Comfortabeler rijden

Verlaagd brandstof gebruik

Hoe gaat het in zijn werk?

We beginnen het proces met een bezoek aan huis. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om eventuele errors op te sporen, en nemen we natuurlijk een reservekopie. De statistieken worden door onze inhouse chiptuning vag engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw vag auto hiermee vergelijken.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel het vemogen ondergaat een modificatie. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een dyno meermaals geinspecteerd.

Op die manier wordt de speed en de veiligheid van de auto een garantie die wij u kunnen bieden. Zonder uw auto voor honderden euro’s te moeten testen.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning bieden. Een vermogensbank is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijdsbestek.

Na het VAG chiptunen krijgt de klant onmiddelijk een uitslag van de geraamde performance van de auto.

Welke merken kunnen jullie chiptunen?

Wij kunnen alle auto’s van VAG group van chiptuning voorzien. Dit zijn de volgende merken:

 • Volkswagen
 • Audi
 • Lamborghini
 • Bugatti
 • Ducati
 • Škoda
 • Seat
 • Cupra
 • Bentley
 • Porsche

Maar ook bedrijfsvoertuigen:

 • Volkswagen werkbussen
 • Scania
 • MAN

Veilige chiptuning door:

Specialistische kennis

Goede accu voeding tijdens het tunen

We back-uppen uw software eerst

Goede VAG chiptuning files in gebruik

Krijg direct een rapport met het geschatte vermogen na het chiptunen

De opties voor het tunen van de motor:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op verscheidene methodes, namelijk:

Methode 1: VAG OBD chiptuning

OBD chiptuning vag is een populaire manier om je auto te chiptunen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Door dit gemak is deze goedkope methode van auto chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. OBD is een methode die via het aanpassen van de ECU een totale impact heeft op de kracht van de auto. OBD is een chiptuning optie waar je de ECU niet nutteloos moet uit elkaar halen.

Je auto ziet er identiek uit, maar de performance werd opgedreven!

Stage 2 chiptuning vag

De term chiptunen verhult al wat dit betekent. Deze manier houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motor cooling.

Door te kiezen voor zowel fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale performance van je auto behalen. Dit wordt ook wel stage 2 vag chiptuning genoemd. Hierbij pas je de auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de goede methode.

vag Chiptuning
Resultaat van Audi Chiptuning

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:

Diepgaande kennis over ECU software van vag

Doordat wij diepe know-how hebben over de software van uw auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning voor uw vag auto.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van vag software modificaties, bijvoorbeeld het wegwerken van roetfilters. Ook worden wij herhaaldelijk gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning stuk zijn gegaan, te herstellen.

ecu chiptuning vag: Volkswagen, Audi
Voor het repareren van uw motor computer zijn we ook in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen

Veel gestelde vragen:

Fabrikanten chippen hun auto’s wel. Dit werkt namelijk zo:

Een producent levert hun auto’s in meerdere modellen. Deze modellen hebben verschillende vermogens deze zijn natuurlijk hoger in prijs.
Omdat auto fabrikanten niet voor elk type een nieuwe motor kan maken maken ze één motor voor alle modellen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme gasten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de auto maker kan veranderen en je auto kunt chiptunen. Hierdoor kun je met de juiste apparatuur zonder de VAG fabrikant het maximale uit je auto halen.

Zeker, doordat je bij het auto chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Datgene is alleen niet van toepassing als je na het chiptunen je rijstijl aanzienlijk veranderd.
Ook hebben we een speciale manier van chiptuning genaamd ecu tuning. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Als je een prijsopgave aanvraagt op de site kun je aangeven welke vorm van vag chiptuning jij wilt hebben voor je auto.

Slechte chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto. Je kan je ECU (de computer van je auto) beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.
Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je auto ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn in een lab.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is chiptuning legaal. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder moeilijk. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in staat om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Chiptuning is bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de auto, zonder dat hierbij aanpassingen zijn aan de hardware.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw auto.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en daardoor bent u uw auto dus even kwijt.

Contact info:

Wij zijn ook te vinden op:

Diensten: